Kontaktirajte našu prodaju! 0230 471-140, 471-151, 471-321|office@mentapadej.com
//Kako Vam Mentaskin može pomoći u otklanjanju bora na licu

Kako Vam Mentaskin može pomoći u otklanjanju bora na licu

O borama

Bore su prvi znak starenja, pa mogu uticati i dakako na samopoudzanje. Bore se javljaju u toku starenja, a neprijatne su podjednako kako za muškarce, tako i za žene.
Srećom, rešenje za bore postoji. Danas je uklanjanje bora sa kože postalo mnogo lakše koristeći prirodne lekove ili uz jednostavnu promenu nekih od ustaljenih aktivnosti.
Vašu izgužvanu haljinu, jednostavno ćete ispraviti peglanjem. A što je sa borama koje se pojavljuju na vašem licu? Da li i na koji način i njih možete ispeglati?
Bore su zaista neprijatna pojava, jer utiču na samopouzdanje, a osim na licu, mogu se pojaviti i na vratu, obrazima, oko očiju, itd.
Stres danas važi za bolest novog doba i na brojne načine utiče na lepotu i zdravlje našeg lica i tela.
Postoje i drugi razlozi za pojavu bora na koži osim straenja. Bore na licu se mogu javiti i usled prekomerne izloženosti suncu. Takođe, preterana konzumacija brze hrane može biti jedan od uzroka pojave bora na koži, zagađenje, promene u načinu života, pušenje i konzumiranje alkoholnih pića mogu biti neki od okidača pojave bora, kao i nasledni faktor.
Za kožu lica, potrebno je na vreme krenuti sa negom.
Prirodno uklanjanje bora sa lica može biti veoma delotvorno. Niko ne želi da ostari prerano, Postoje načini koje možete preduzeti da ih se rešite i da postojeće bore uklonite.

Mentaskin za negu lica

MENTASKIN za negu lica namenjena je za negu lica i dekoltea.
MENTASKIN za negu lica je preparat čiju glavnu komponentu čini nerafinisano maslinovo ulje visokog kvaliteta. Njegove osnovne komponente, biofenoli, vitamini, steroli, pored zaštite kože od neželjenih dejstava spoljašnje sredine, čuvaju njenu vlažnost i neguju je.
Biofenoli maslinovog ulja pospešuju regeneraciju ćelija kože i usporavaju proces njihovog starenja.
Redovnim korišćenjem emulzije smanjuje se dubina postojećih i usporava nastanak novih bora. Ten postaje negovan, svež i poprima mladalački izgled.
Redovnim korišćenjem Mentaskin emulzije za negu lica smanjuje se dubina postojećih i usporava nastanak novih bora. Ten postaje negovan, svež i poprima mladalački izgled.

Na koji način će vam pomoći Mentaskin da očuvate kožu tela

Koža zahteva posebnu pažnju kada je nega u pitanju. Osim estetskih, nepravilna nega kože, može izazvati i brojne tegobe i mnoga oboljenja. Najbolji način da kožu održavate pravilno je da koristite prirodne preparate.

Nega tela

I koža tela, baš kao i koža lica, zahteva svakodnevnu negu.
3 OSNOVNA koraka za zdravu i lepu kožu tela su:
– čišćenje – tuširanje
– korišćenje preparata za negu tela
– zaštita kože tela.

1. Čišćenje – tuširanje:
Čista koža bolje upija hranjive sastojke iz mleka i krema za telo. Tokom čišćenja kože uklanjate sebum, znoj i prljavštinu. Prilikom ispiranja, obratite pažnju na to da li ste dobro uklonili sve tragove sredstava za tuširanje kako ne bi došlo do iritacije.
Preporučljivo je tuširanje mlakom vodom.
Telo obrišite tapkanjem, jer grubo brisanje može da ošteti Vašu kožu.

2. Mentaskin za negu tela:
Hrani i pospešuje regeneraciju kože tela. Osobine i dejstva: MENTASKIN za negu tela obogaćena je nerafinisanim maslinovim uljem visokog kvaliteta i pčelinjim voskom.
Biofenoli maslinovog ulja pospešuju regeneraciju ćelija kože i usporavaju proces njihovog starenja. Jedan od veoma bitnih sastojaka ovog preparata je i pčelinji vosak, koji pored prvenstvene uloge u obezbeđenju optimalnih reoloških karakteristika, zahvaljujući svom hemijskom sastavu, pospešuje i regeneraciju ćelija kože.

Mentaskin melem za negu tela obogaćena je nerafisnisanim maslinovim uljem visokog kvaliteta i pčelinjim voskom. Sa uspehom se može koristiti za stalnu negu tela.
Zahvaljujući svom idealnom hemijskom sastavu hrani i pospešuje regeneraciju kože tela.
Redovnim korišćenjem ovog blagotvornog sredstva koža postaje glatka i nežna.

3. Zaštita kože tela:
Zaštita kože tela veoma je važna u letnjim mesecima. Ovaj korak možete preskočiti kada se ne izlažete UV zracima tokom ostatka godine.

Perut i kako Vam Elementa šampon i losion pomažu da vratite kosi pridodan izgled i sjaj

Šta je to perut?
Perut čine sitne ljuspice nastale ljuštenjem mrtve kože na glavi i obično su masne i žućkasto-bele boje. Smatra se da je perut nezapaljenska varijanta seboroičnog dermatitisa.
Perut nije opasna ali je dosadna i neprijatna. Naročito ako volite da nosite tamnu garderobu, pa vam se bele “mrvice” čas posla nađu na ramenima.
Koža glave počinje da se peruta kada gljivica iz soja malasezija počne prekomerno da se razmnožava i izaziva perutanje kože. Uz to, razlikuju se dve vrste peruti, prva nastaje kada je koža glave preterano suva, druga kad se vlasište previše masti. Pojavi peruti može da doprinese i neredovno češljanje i pranje kose, nekvalitetna ishrana, stres, ali i bolesti kao što su ekcem ili dermatitis.
Ove ljuspice spontano opadaju sa površine glave i iz tog razloga ih često primetimo prvo na odeći i ramenima.
Ona se može javiti i u predelu čela, obrva, iza uha… Pored ljuspica, može se pojaviti i svrab glave.
Perut je čest problem sa kojim se veći deo populacije sretne barem jednom u toku svog života, ali sreća je da ga se ipak možete rešiti.

Uzroci nastajanja peruti
Kako nastaje perut – najčešći uzroci:

  1. Suva koža: ukoliko imate ovaj problem, verovatno je i da imate perut. A njen izgled je ovakav: koža počinje da svrbi i isušena je, a zatim i otpušta bele čestice.
  2. Iziritirana masna koža: ako vam je koža masna i iziritirana, biće crvena i praćena belim ili žutim flekicama. U ovakvim slučajevima je moguće da se perut javi i na drugim mestima na kojima žlezde luče više loja (obrve, grudi, oko nosa, ispod pazuha)…
    Ovakva vrsta kože je u medicini poznatija kao seboroični dermatitis. Njega mogu uzrokovati
    stres, umor, bolest, nedostatak spavanja, hladno vreme i hladan vazduh.
  3. Problemi sa kožom: npr. ekcemi i psorijaza mogu izazvati perut. Ako se stanje pogorša, ovi problemi uzrokuju i svrab, krvarenje, osećaj peckanja, ali i gubitak kose.
  4. Kvasac: ima ljudi koji su vrlo osetljivi na kvasac, pa su zato podložniji dobijanju peruti. U pitanju je intolerancija na hranu i smatra se da je konkretno na kvasac ima oko 33% osoba.
  5. Neredovno pranje kose: kada se koža glave i kose ne čisti redovno, na glavi se sakupljaju loj i mrtve ćelije, a to dovodi do nastanka peruti. Ovde je rešenje redovno pranje kose šamponom.
  6. Nepravilno češljanje kose: pod ovim se podrazumeva da kosu ne češljate dovoljno da biste očistili skalp. Kada češljate kosu, vi uklanjate mrtve ćelije, ali i čistite pore, rešavajući se prljavštine koja može izazvati perut.

Prvi korak u borbi protiv peruti, naravno, je korišćenje odgovarajućeg šampona bez izuzetka.

U tom kontekstu nudimo vam:
Elementa šampon – specijalno formulisani šampon za negu kose i kože glave. U njegov sastav ulaze ekstrakti lekovitih biljaka ( kantariona, nevena, kamilice i koprive), čije je blagotvorno dejstvo na kožu glave i kosu i naučno dokumentovano. Zahvaljujući biološki aktivnim materijama koje ulaze u sastav odabranih biljnih ekstrakata, upotrebom ELEMENTA® šampona rastapaju se nepoželjne masne naslage (sebum), čime se obezbeđuju idealni uslovi za nesmetani razvoj folikula dlake. Značajno je istaći da prirodne supstance sadržane u ELEMENTA® šamponu deluju humektantno (zadržavaju vlažnost) i emolijentno
(omekšavajuće) na kosu i kožu glave, usled čega se kosi vraća prirodni izgled i sjaj.

Elementa losion – Losion za negu kose i kože glave je specijalno formulisani fitopreparat čiju aktivnu komponentu čine standardizovani ekstrakti kantariona, nevena, kamilice, koprive i veratruma. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu, ELEMENTA® losion štiti kosu i kožu glave od nepovoljnih uticaja spoljašnje sredine, pospešuje rast kose i daje joj sjajan i zdrav izgled.

Sportske povrede, bolovi u zglobovima, mišićima i kako Vam Mentareum Plus mast može pomoći

Povrede u sportu, sportske traume oštećenja su tkiva ili patološka oštećenja ljudskog organizma pod dejstvom spoljašnjih ili unutrašnjih sila, tokom
rekreativnog ili profesionalnog bavljenja sportskim aktivnostima. Povrede su sastavni deo svake sportske aktivnosti, a nešto su učestalije kod borilačkih i
ekstremnih sportova.
Od naročitog značaje je postupak sportiste neposredno posle povređivanja. Iako se povrede u sportu, po svojoj prirodi, najčešće lake, one mogu postati problem u odnosu na takmičarsku sposobnost, zbog pogrešnog uverenja da je povreda može brže izlečiti nago što to omogućavaju prirodni procesi.
U cilju prevencije povreda u sportu veliki značaj imaju treneri, koji rukovode trenažnim procesom, ili sportskim aktivnostima rekreativaca, jer poseduje
određena znanja iz oblasti sportskog treninga. Takođe do dostizanje maksimalnih rezultata u sportu, bez povreda, može se doći samo ako se maksimalni rezultati postižu u skaldu sa uzrastom i planskim etapnim treningom koji je za to najpovoljniji.

Uzroci bolova u zglobovima?

Najčešći uzrok bolova kod mlađe populacije je uglavnom posledica traume. Da li je to trauma na sportu, da li je to neki bezazlen pad uglavnom dovode do bolova u zglobu, odnosno oticanja i predstvaljaju tegobe za pacijenta. Kod starije populacije bolovi u zglobovima su uglavnom degenerativne prirode.
Bol u zglobu se odnosi na neugodnost i bolove u bilo kojem od zglobova tela. Zglobni bol je jako česta žalba. Ponekad je bol u zglobu rezultat bolesti ili povrede.

Šta najčešće uzrokuje bol u zglobovima?
Jedan od najčešćih uzroka bolova u zglobovima je artritis. Dva glavna oblika artritisa su osteoartritis i reumatoidni artritis.Prema Udruženju za reumatologiju, osteoartritis je najčešće oboljenje zglobova kod odraslih starijih od 40 godina. Polako napreduje i ima tendenciju da utiče na najčešće korišćene zglobove kao što su:zglobovi ruku, kukova, kolena. Bol u zglobu zahvaljujući ostaoartritisu rezultat je razgradnje hrskavice koja služi kao jastuk i amortizer za
zglobove.Drugi oblik artritisa je reumatoidni artritis. On češće pogađa žene nego muškarce. Može deformisati i oslabiti zglobove tokom vremena. Reumatoidni artiritis uzrokuje bol, zapaljenje i stvaranje tečnosti u zglobovima jer imuni sistem tela napada membranu koja povezuje zglobove.
Drugi uzroci bola u zglobovima mogu izazvati: • burzitis, ili upalu jastučnih jastuka oko zglobova • lupus • giht • određene zarazne bolesti, kao što grip i hepatitis • hondromalaciju patele ili razbijanje hrskavice u kolenu • razne povrede • tendinitis, ili upalu tetiva • infekciju kostiju • fibromialgiu • osteoporozu • sarkoidozu • rahitis
Koji su simptomi bola u zglobu? U nekim slučajevima, vaš bol u zglobu će zahtevati posetu doktoru, naročito ako ne znate tačan uzrok bolova u zglobovima, ili imate druge neobjašnjive simptome. Takođe biste trebali da obavite pregled ako je područje oko zgloba otečeno, crveno, ili toplo na dodir, bol se nastavlja tri ili više dana, i imate groznicu.

Bol u zglobu je potrebno hitno sanirati ukoliko imate nešto od sledećeg: • Doživeli ste ozbiljnu povredu.• Zglob je deformisan.• Otok zgloba se javio iznenada.• Zglob je potpuno nepokretan. • Imate ozbiljan bol u zglobovima.
Kako se dijagnostikuje bol u zglobovima?Vaš lekar će obaviti fizički pregled zgloba, kao i postaviti vam niz pitanja o bolu u zglobu, da bi suzili potencijalni uzrok bola. Rendgenski snimak zgloba pomaže u identifikaciji oštećenja zgloba vezanog za artritis. Zbog dodatnih ispitivanja uzroka, nekada se radi i kompletna krvna slika da bi isključili određene autoimune bolesti, kao test sedimentacije za merenje nivoa upale u telu.

Kako se leči bol u zglobovima?Osteoartritis i reumatoidni artritis predstavljaju hronične bolesti. Ne možete samo eliminisati bol u zglobu u vezi artritisa ili sprečiti da se javi. Međutim, postoje načini za upravljanje bolom:• Koristite antiinflamatorne preparate koji smanjuju bol, oticanje i upalu.• Ostanite fizički aktivni i umereno vežbajte.• Zagrejte se pre vežbanja da biste održali dobar spektar kretanja u zglobovima.• Zadržite telesnu težinu u
zdravom rasponu. Ovo će smanjiti stres na zglobovima.• Ako vaš bol nije zbog artritisa, možete probati razne masaže, tople kupke, često istezanje i adekvatan svakodnevni odmor. Lokalna terapija u obliku masti koristi se kao dopunska terapija kapsulama jer deluje brzo. Redovnom upotrebom masti, delovanje aktivnih komponenti se pojačava i utiče pozitivno na tok bolesti.Zglobex® mast je namenjena za direktnu primenu za bolna mesta. Pruža olakšanje i podršku mišićima i zglobovima u trajanju do 12 sati. Zglobex® mast omogućava brže opuštanje bolnih i ukočenih zglobova, kao i zgrčenih i napetih mišića, podstiče cirkulaciju i
bolju prokrvljenost na bolnom mestu i ubrzava oporavak zglobova i mišića posle povreda.

Bolovi u mišićima i kako vam Mentareum Plus mast može pomoći da se rešite bola

Razloga za bol u mišićima je mnogo – od virusa, preko upala i povreda, do ozbiljnijih stanja.

BOL U MIŠIĆIMA
Nema čoveka koji nije osetio bol mišića, makar i od upale, kad ujutru jedva ustajete iz kreveta i niste u stanju da obavljate najjednostavnije dnevne aktivnosti. Najčešće bole mišići nogu i vrata, zatim leđa, pa ruke, bol vаrirа od blаgog do neizdrživog, obično traje nekoliko dаnа, ponekad i duže. Nekad se javlja od nаpetog držanja tela usled stresa, prekomerne fizičke aktivnosti ili lаkše povrede. Tada boli jedan mišić ili grupa njih u određenom delu telа. Međutim, ponekad zahvati sve mišiće tela, i tad je rezultаt infekcije, bolesti ili nuspojаvа upotrebe nekog lekа.

ODMOR JE LEK ZA NOGE
Kad vas bole mišići nogu, to se najčešće događa zbog bezazlenog stanja poput prekomerne fizičke aktivnosti ili upale mišića, uganuća, povrede… Ponekad je samo pratilac opšteg, sistemskog bola, koji se javlja u svim mišićima. Obično traje nekoliko dana i prolazi sam od sebe, ako je reč o upali mišića. Ukoliko ne prolazi duže vreme i pored odmaranja, posetite lekara.

Vežbanje čuva leđa
Mišići leđa često bole jer ih lako istegnemo ako nepravilno dižemo teret, dugo sedimo, nepravilno držimo telo, pravimo nagle pokrete, dugo hodamo ili stojimo… Bol može zahvatiti jedan ili više mišića leđa, a sprečava se ako pazimo kako se krećemo i ako vežbamo i jačamo mišiće. Obično ukazuje na bezopasno stanje, ali može da se javi kao udruženi bol kod fibromijalgije, reumatoidnog artritisa i dr.

Posle intenzivne fizičke aktivnosti treba da popijete dosta vode, jer voda sprečava dehidrataciju, kada mišići ostaju bez dovoljnog protoka krvi.

Gelovi olakšavaju bolove kod reume

Bol u mišićima je nekad udružen s bolom u zglobovima i tada je najčešće reč o reumatoidnom artritisu ili fibromijalgiji. Kada nema uzroka koji dovodi do bola, prvo se sumnja na reumu, čije je lečenje otežano jer je nepoznat uzrok same bolesti.
Pretpostavlja se da je podstiču bakterijske infekcije, pušenje, alkohol, nepravilna ishrana, prehlada, hormonski poremećaj, fizička neaktivnost… Fibromijаlgijа je
medicinsko stanje koje kаrаkteriše široko rаsprostrаnjen bol u mišićima i zglobovima, kao i bolni odgovor na pritisak. Pacijenti osećaju bol koji nema jasnu lokalizaciju, a bol prate umor i malaksalost, koji otežavaju fizičku aktivnost. Uzrok ovog stanja je, takođe, još uvek nepoznat, pa je i lečenje otežano.

2020-05-06T22:59:32+00:00 May 6th, 2020|