Kontaktirajte našu prodaju! 0230 471-140, 471-151, 471-321|office@mentapadej.com
/Clavex
Clavex 2019-03-30T08:17:22+00:00

Clavex

Preparat za uklanjanje kurjih očiju, bradavica, žuljeva ili hiperkeratoza CLAVEX je specijalno formulisani preparat za spoljašnju upotrebu u čiji sastav ulaze i ekstrakti, masna i etarska ulja biljnog porekla. Aktivnu komponentu ovog preparata čine standardizovani uljani ekstrakt kantariona, sa izraženim antimikrobnim i antiinflamatornim delovanjem, etarsko ulje pitome nane, koje pored antifungalnog delovanja, zahvaljujući prisustvu mentola, deluje i blago anestetski, hladeći površinu kože na mestu aplikacije.

SASTAV: Acidum aceticum glaciale. Ricini oleum, Olivae oleumAcidum Salicylicum, Menthae piperitae aetheroleum, Oleum lyperici, Aethoroleum terebithirae, Kolodium.

DEJSTVO: Ovaj preparat efikasno uklanja kurje oči, bradavice, žuljeve ili hiperkeratoze.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Mlakom vodom i neutralnim sapunom oprati područje gde se nalazi kurje oko, bradavica ili hiperkeratoza, a nakon toga to područje, okolnu površinu kože temeljno osušiti. Na kurje oko, bradavicu ili hiperkeratozu CLAVEX naneti 2-3 puta uzastopno, pri čemu uvek sačekati da se prethodno naneta količina preparata potpuno osuši.

Napomena: Prilikom upotrebe CLAVEX-a koristiti higijenske štapiće!

CLAVEX primenjivati dva do tri puta dnevno.

Kurje oči se uz disciplinovan tretmani uz pridržavanje našeg uputstva uklanjaju najkasnije za tri dana, a sa uklanjanjem bradavica, većih žuljeva i hiperkeratoza treba biti nešto uporniji jer je u pomenutim slučajevima neophodan duži keratolički tretman.

Potrebno je da se pridržavate ovog uputstva, da redovno primenjujete CLAVEX i da ne premazujete preparatom okolnu zdravu kožu, jer je i ona podložna kertolitičkom debljanju, ali lokalna aplikacija CLAVEX-a nema štetno delovanje.

NAČIN ČUVANJA:  CLAVEX treba čuvati dobro zatvoren na suvom i hladnom mestu, daleko od direktnog plamena.

TRANSPORT: CLAVEX se skladišti u suvim i hladnijim periodima dana, rano ujutro ili tokom noći. Treba paziti da se transport sa CLAVEX-om ne obavlja duže na suncu ili u preterano zagrejanim prostorijama.

SKLADIŠTENJE: CLAVEX se skladišti u suvim i hladnim prostorijama, a na duže vreme u hladnim komorama ili hladnjačama.

UPOZORENJE: CLAVEX ne sme ni u kom slučaju da dođe u kontakt sa otvorenim plamenom jer je zapaljiv.

PAKOVANJE: Pakuje se u staklene bočice od 10 ml.

ROK UPOTREBE: 18 meseci

Samo za spoljašnju upotrebu

ANALIZU IZVRŠIO: Medicinski fakultet, Novi Sad, OOUR Institut za zdravstvenu zaštitu RJ Zavod za mikrobiologiju i parazitologiju, Novi Sad, broj 26416.

KONTROLIŠE: Zavod za javno zdravlje Subotica.