Kontaktirajte našu prodaju! 0230 471-140, 471-151, 471-321|office@mentapadej.com
/Masti
Masti 2018-09-18T23:31:44+00:00

Mentareum Plus

Mast za ublažavanje tegoba u zglobovima, tetivama i mišićima ( npr. bolovi u zglobovima, bolovi u mišićima, lakše sportske povrede bez oštećenja kože), poboljšava cirkulaciju, za zagrevanje i relaksaciju.

SASTAV: Aktivni sastojci: 1 g Mentareum Plus masti sadrži 0,0815 mg metil salicilata, 0,0272 g mentola, 0,0129 g kamfora, 0,0122 g salicilne kiseline, 0,0050 g etarskog ulja eukaliptusa, kao i 0,001022 g uljanog ekstrakta ploda paprike.

Pomoćne supstance: beli vazelin, maslinovo uljei izopropanol.

DEJSTVO: Mentareum Plus mast primenjuje se spolja, na kožu iznad bolnog mesta. Udruženim delovanjem više aktivnih sastojaka masti Mentareum Plus podražuju se receptori u koži što ublažuje bol i zapaljenje u dubljim strukturama. Takođe, povećava se pprokrvljenost tkiva. Pomoćni masni sastojci preparata umekšavaju kožu.

INDIKACIJE: Ublažavanje tegoba u zglobovima, tetivama i mišićima (npr.reumatske tegobe, bolovi u mišićima, lakše sportske povrede bez oštećenja kože).

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE: Mentareum Plus mast  primenjuje se spolja, na ograničeni deo neoštećene kože iznad bolnog mesta, u tankom sloju i uz blagu masažu (bez energičnog utrljavanja) dok se mast ne upije.

Najbolje je primenjivati mast uveče pre spavanja. Mast se može istovremeno primenjivati najviše na dva bolna mesta, pri čemu namazana površina ne sme da bude veća od veličine dva dlana.

Najviše se primenjuje 3-4 puta dnevno. Kod bolova koji dugo traju preporučuje se redovna primena preparata, jer se dejstvo može tokom vremena u izvesnoj meri povećati. Međutim, ukoliko na 7-8 dana ne nastupi poboljšanje, terapiju treba obustaviti i konsultovati lekara.

KONTRAINDIKACIJE:

– Preosetljivost (alergija) na bilo koji od sastojaka preparata

– Deca mlađa od 12 godina

– Adolescenti ako se sumnja ili je iskazano da imaju virusnu infekciju (npr.grip, varičela), zbog opasnosti od nastanka Reye-ovog sindroma,

– Terminalni stadijum bubrežne insuficijencije,

– Trudnoća, dojenje

– Primena preparata na oštećenu kožu (iritacije, rane, opekotine, infekcije)

– Primena preparata na veliku površinu kože

– Primena u predelu male karlice kad postoji menstrualno (ili drugo ginekološko) krvarenje ili zapaljenski proces u maloj karlici.

POSEBNA UPOZORENJA I MERE OPREZA:

– Oprez je neophodankos osoba obolelih od šećerne bolesti, poremećajima periferne cirkulacije, alergijom na aspirin, teškim oblikom bronhijalne astme ili nazalnim polipima.

– Preparat je namenjen samo za spoljašnju upotrebu. Izbegavati kontakt sa sluzokožom (npr.oka, nosa, usta, genitalija). Ako mast dođe u dodir sa sluzokožom, neophodno je mesto kontakta odmah obilno isprati čistom vodom.

Primenjivati samo na bolno mesto i u tankom sloju (ne sme se nanositi velika količina). Takođe, mast se ne sme energično utrljavati u kožu, već je dozvoljena samo blaga masaža do upijanja. Ne stavljati zavoj preko nenamazanog mesta.

Ne primenjivati neposredno posle zagrevanja tela (npr.fizičke vežbe, tople vode i dr.), već sačekati da se telo rashladi.

Ne kupati se neposredno posle primene preparata. Ne sme se dodatno zagrevati namazano mesto (npr.termofix, električno jastuče, sunčanje i dr.). Posle primene ruke odmah brižljivo oprati vodom i sapunom. Ukoliko se pojavi jaka iritacija kože ili raš neophodno je obustaviti primenu preparata.

INTERAKCIJE: Ukoliko dođe do značajne resorpcije pojedinih aktivnih sastojaka masti, moguće je potenciranje dejstva oralnih antikoagulansa, pa se osoba na oralnoj antikoagulantnoj terapiji preporučuje oprez.

NEŽELJENA DEJSTVA: Blago crvenilo, peckanje ili žarenje mogu se javiti na mestu primene i prolaznog su karaktera.Ređe se može javiti jaka iritacija kože, raš, urtikarija, fotosenzibilizacija, kontaktni dermatitis i dr.i u tim slučajevima neophodno je odmah obustaviti primenu preparata. Izuzetno retko mogu se javiti sistemska neželjena dejstva (npr.anafilaktička reakcija, salicilizam).

PREDOZIRANJE: Predoziranje je moguće u slučaju pogrešne upotrebe preparata. Primena preparata na veliku površinu kože, na oštećenu kožu, kao i dodatno zagrevanje mogu da povećaju resorpciju pojedinih aktivnih sastojaka (npr.salicilata) i dovedu do trovanja (npr.salicilizam: zujanje u ušima, vrtoglavica, gluvoća, konfuzija i dr.)što zahteva lekarsku pomoć. Gutanje preparata može dovesti do ozbiljnog trovanja zbog čega je neophodno odmah se obratiti lekaru. Terapija trovanja je simptomatska.

ROK UPOTREBE: Tri godine od datuma proizvodnje

NAČIN ČUVANJA: Čuvati na temperaturi do 250 C, zaštićeno od svetlosti i vlage. Čuvati van domašaja dece.

NAČIN IZDAVANJA: Može se izdavati i bez lekarskog recepta (BR).

Samo za spoljnju upotrebu.

PAKOVANJE: Tuba od 25 g masti.

Baby mast

Mast za negu bebine kože sa vitaminom AD2, bez borne kiseline. sa vitaminom AD2 BEZ BORNE KISELINE.

UPOTREBA: Blago razmazati toliko masti  da bi tankim slojem pokrila zahvaćen deo kože.

Koristiti po potrebi više puta na dan.

Čuvati na sobnoj temperaturi.

SASTAV: Lanolin, vazelin, maslinovo ulje, parafinsko ulje, bademova voda, prečišćena voda, etanol, cinkoksid, talk, AD2 kapi, miris, Euxyl K100 0,04%

PAKOVANJE: 100 ml i 160 ml.